2002 Lilibert-Fils Cramant Blanc de Blanc Brut Grand Cru.
Gul, klar, masse bittesmå bobler fra bunnen av Riedel Sommelier Vintage glassene.
Gjær, så brøddeig, mineralitet og grønne epler på nese.
Frisk munn, nydelig dempet kremete mousse. Mineralsk, stor syre, god frukt. Tørrende lang avslutning. En nydelig frisk og crispy tørrende champagne.
2006 Domaine Fourrier Gevrey-Chambertin 1er Cru Combe aux Moines Vielles Vignes.
Rød, dyp minus, klar.
Stor krydret nese. Åpner urtete, grønlig krydret. Utvikler seg mot velhengt kjøtt. Mørke modne bringebær med candy innslag dukker opp. I en periode kraftig røkt kjøttpølse. Til slutt kommer floralitet. Alt i løpet av etpar timer.
I munnen først slank intens frukt og stor struktur. Litt Grivot stil. Med luft vokser frukten, mørke modne friske bringebær. Kompleks, dyp ren frukt. Pent tørrende avslutning i en balansert helhet.
Etter 5 timer i åpen flaske er siste rest ren, dyp, mørk frukt med et lite krydderpreg. Nydelig vin.
1995 Poliziano Vin Santo di Montepulciano
Mørk brun, tett, klar.
Kaffe, fløte, valnøtter. Litt fat. Etterhvert også fruktig syrlig mot tyttebærlikør. Kompleks.
Meget viskøs munn, nesten tyktflytende. Fruktig, kaffe og friske tyttebær, stor syre, stor sødme, balansert, meget konsentrert og intens frisk men søt. Lever i flere minutter. Ettersmaken er syrligfrisk med pent søt kanting.
En utrolig herlig vin som er absolutt perfekt til Cremé au chocolat.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar