lørdag 9. juli 2011

Kantarell og pasta

Etter årets første sopptur må fangsten nytes. Jeg satt meg fast i etpar glass -91 spätlese og Maria Callas på terrassen, så det ble sen middag. Til gjengjeld er det fastfood.

Jeg renser de minste kantarellene (plukker dem alltid og elsker dem) og lar dem slippe litt av væsken i tørr panne. Så kommer etpar klumper Rørossmør, litt god olivenolje og noen blader frisk salvie fra hagen. Etterhvert litt salt og pepper og noen delte småtomater som akkurat skal ha nok varme til å slippe spensten og bli ekstra søte.


I parallell har jeg kokt tagliatelle. Når den er nesten klar tar jeg den over i stekepannen og blander godt så den trekker til seg litt soppsmak.


Legges på tallerken og nytes med et glass chianti fra Castell in Villa i årgang 2006. Mye frukt, stilren og med en fruktsødme som tar glimrende opp tomatene.


Hvilken ferdigmiddag tar under 10 minutter og er i nærheten i smak?


2 kommentarer:

  1. Mmmm, synes du skal starte fast-food sjappe jeg:)

    SvarSlett
  2. :) herlig at jeg som slow food tilhenger lager fast-food !

    SvarSlett