Selv om det regner ute kan vi grille. Markisen rulles litt lenger ut og grillen har fortsatt en passe stripe åpen luft.
Vårt utgangspunkt er 200g karbonadedeig per person. Vi blander den med hakket rødløk, paprikapulver, frisk oregano, egg, salt, svartpepper, tabasco og worchestershiresaus. Eltes godt og bør få stå å sette seg litt.
Så lager vi tykke burgere og legger dem i passende rist.
Tilbehør idag ble aromasopp med fyll av sopp, hvitløk og olivenolje.
Burgerne stekes vekselvis over glørne og under lokk i hvilesonen.
Serveres på brød med salat, tomat, rødløk og sennep. Heinz ketchup gjør seg også bra til.
Til denne smakfulle maten foretrekker jeg en kraftig, ung, fruktig bordeaux. For tiden er Chateau Canon fra Canon Fronsac i 2009 årgangen et funn til 165,- på polet. Masse smak som matcher perfekt.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar