søndag 7. november 2010

1999 Chateau Batailley, Grand Cru Classe, Paulliac

Sep 18, 2009

Drukket av Riedel Vinum Bordeaux. Fra 12 grader C og oppover, etter første glass kom resten fra karaffel.

Klar, dyp, rød, bare marginalt mindre rød middels kant. Henger voldsomt på glasset. 12,5%.

Middels pluss nese, mørk rød frukt, litt jern, lær og hestemøkk. Blekk. Svak fruktsødme etter hvert som temperaturen stiger. Med 2 timer lufting i karaffel ved 12 grader C og en rundt 18 grader C i glasset er nesen mer kompleks. Krydder og mer dybde. Møkk og lær er borte. Ørlite mot en kraftig moden burgunder med ren, mørk, dyp, og svakt søt rødfrukt.

Fruktig og syrlig anslag. Middels syrestruktur, lave tanniner som er middels minus grove. Metallisk syrlig. Homogen mørk frukt, delvis skjult under blekk. Modne syrlige kirsebær. Balansert, ren, saftig. Mineralsk avslutning med middels minus syre og ren god frukt. Middels pluss lang ettersmak. Etter hvert som temperaturen og tiden stiger kommer en god ren, stram og rød frukt med behagelig sødme. Litt mer tanniner nå, men fortsatt i bakgrunnen.

For meg en passe stram, smal, ren, frisk og overraskende fruktig vestside Bordeaux. Jeg har ikke vært imponert av de tre siste flaskene av samme årgang, men denne er nydelig.

Poeng 86-87.

Resten av vinen ble drukket til biter av lammeribbe gnidd inn med olje, hvitløk, rosmarin, salt og pepper, og Henriettes lammebratwurst, alt stekt ved 250 grader C i ovn, med potetbiter og charlotteløk. Ribbene hadde nok litt mye fett. Vinen ble litt tynn og fruktig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar