Apr 11, 2010
Jeg har de siste dagene smakt alle disse tre årgangene av denne, delvis samtidig og alle både med og uten mat. Dette er bare noen korte inntrykk, ikke smaksnotater.
2005, meget sprikende syre. Totalt forskjellig fra når den kom. God frukt og tanniner, men syren gjør den nesten umulig å drikke alene. Med litt syrekrevende mat er den OK. Lar resten ligge noen år og håper på bedring.
2006, balansert, typisk Chianti, stram fin frukt, nydelig syre og tannin, men sammen med 2007 merker jeg en del fat i denne. Herlig følge til svinefilet og potet/løk/traktkantarell-gratinert med fløte og hvitløk. Drikker meget godt nå, men tåler en god del år til.
2007, drikker godt nå. Typisk Chianti med stram frukt og kjernesmak. God syre og tannin og nydelig balanse. Meget god til lammestek spist kaldt med tomatsalat og grønn salat. Lever mange år til.
Jeg legger vekk 6 flasker hvert år av denne. Planen var å bruke den som dagligvin fra 3-4 år. Ulempen er at de er så gode og anvendelige at de av og til drikkes før :) Får kanskje gå over til 12 hver årgang.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar