Aug 24, 2010
Drukket av Riedel Vinum Chianti fra ca 8 grader og oppover. Tåler litt temperatur, men fatet blir tydeligere.
Lys, klar, gul nesten mot strå.
M+ nese, lys tropisk frukt uten sødme, frisk, endel fat som bare tidvis er over min grense.
Friskt, rent og fruktig anslag, fyldig munnfølelse med kilende syrer, økende i avslutningen. M+ syre. Balansert på den syrlige siden. Lys gul frukt mot tropisk. Relativt godt integrert fat, men tydelig og gir en behagelig fylde. Tørr lang avslutning hvor syre, frukt og fat spiller sammen.
Rundt 200,-, er kanskje i øvre skiktet for denne, men akseptabelt for meg. Av og til får jeg lyst på en litt frodig, men samtidig frisk hvitvin. Til nå har jeg gått til Jura eller Bourgogne, dette er faktisk et greit alternativ.
85-87 poeng
Skal drikkes senere til dampet kveite med blomkål og persillerot mos med parmesan, hvitløk og sitronskall, samt husets tomatsalsa.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar