Sep 19, 2009
Drukket over 3 timer av Riedel Vinum Bordeaux fra 12 grader C og oppover. Første glass rett fra flaske, deretter fra karaffel .
Dyp, klar, mørk rødrosa og med middels rødrosa kant. Ingen aldringstegn.
Ren, middels intens nese. Gasbind som med mer temperatur går over i te. Pepper og søte mørke bær. Litt mye te etter hvert etter min smak.
Fruktig, middels fyldig og tørt anslag. Så syrlig følelse i hele munnen. Syrlige bjørnebær gjennom hele kurven. Kjølig og saftig frukt. Elegant, relativt smal, klar og ren. Middels konsentrert. Ettersmaken av frukt henger i 30-45 sekunder. Denne er fortsatt ung.
84 poeng.
Matfølget etterpå ble rapphøne og rype (begge Scotske frosne kjøpt på Centra på Høvik) med traktkantarell, potetterninger og sjalottløk stekt i panne (hver for seg), og kraftig innkokt viltkraft med litt seterrømme og en teskje rognebærgele. Fuglene ble brunet i panne med brystene på skroget, resten demontert, og så 5 minutter på 200 grader C i ovnen. Første gang jeg lager villfugl på mange år, så meget fornøyd med at kjøttet ble saftig, rødrosa og nydelig på smak. Delikat rapphøne og kraftig rype.
Vinen var nydelig komplementerende til rapphøne som ble spist først.. Til rype forsvant litt av brodden i vinen og maten overstyrte. Trenger nok en litt kraftigere årgang til rype.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar