Jan 14, 2010
En meget lærerik øvelse å smake disse blindt mot hverandre. Man blir ganske klar på hvor floral Barbaresco’en var og hvor ren og klar frukt en finner i Geverey Chambertin. Kontrasten til Chateau Musar er stor, men meget nyttig for å poengtere de andres særegenheter. Meget synd at vår Bordeaux var korket, men under korken kunne vi ane en krystallklar mørk frukt, som igjen kontrastet til de tre andre.
Alle vinene ble helt i karafler 40 minutter før smaking. De to første ble drukket av Vinum Burgund og de to siste av Vinum Bordeaux.
Etter smaking ble de drukket til tagliolini med steinsopp, og deretter til andebryst og lår med potet, selleri og småløk stekt i andefett. Alle fungerte meget bra til begge rettene, da med unntak av Langoa Barton med sin korksmak.
2001 Cascina delle Rose Barbaresco Rio Sordo
Kjøpt hos produsent i 2008.
Klar, rød med liten orange kant.
Middels nese. Tjære, pandalakris, og voks. Nydelig rød frukt .
Ung, frisk med middels pluss slepne tanniner. Nydelige kirsebær med snev av rips, elegant, ren og konsentrert. Nydelig syre og tørr lang ettersmak.
86-89 poeng
2001 Chateau Gevrey Chambertin Vielles Vignes
Kjøpt hos produsent i 2009. Dette er en vin fra 90 år gamle planter.
Lys, rød og klar.
Diskret nese først, rød frukt, litt fatkrydder og snev av selleri. Etter hvert ren fin frukt nydelig pyntet med fatkrydder. Nesten litt orientalsk.
Ung og frisk pinotfrukt,. Smal, ren, kraftig syrestruktur, middels tannin og nydelig konsentrert med friske bringebær. Tørrer i en lang ettersmak.
87-88 poeng
2001 Chateau Musar
Kjøpt for 14 GBP på Gatwick UK før Jul. Min andre flaske av denne på en måned. Konsistent inntrykk.
Klar, lys, rød med orangerosa kant.
Middels pluss nese, kompleks med litt fat, voks, sødme og moden frukt.
Moden minus. Stor munnfølelse med kraftig syrestruktur og sødme fra mørke modne kirsebær. Litt vanilje. Tørr lang avslutning.
92 poeng
2001 Chateau Langoa Barton
Kjøpt i Norge.
Klar, dyp minus og nesten rødlilla.
Skuffelsen er stor da kork dekker over det meste av nesen. Vi aner mørk dyp frukt bak.
Ung. Stram, blekk, medium pluss syre, ren konsentrert frukt. Litt tørr i en lang avslutning. Korken ødelegger også her. Etter hvert blir korken mer og mer overdekkende.
81 med kork og 91 uten.
Til dessert;
1995 Poliziano Vin Santo
Mørk brun, lys, klar og viskøs.
Kaffe og christmaspudding på nesen.
Moden. Meget viskøs og intens. Herlig medium pluss syre og stor sødme. Kaffe, fløte, krydder. Fyldig, meget kompleks og konsentrert. Litt smak av karamellisert hvitt sukker. Balansert på den søte siden.
95-96 poeng.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar