søndag 27. september 2009

79-Bordeaux, 81-Rioja, 95-Shiraz Victoria

Ons Nov 12, 2008


Vår lille vinklubb hadde smaking av tre eldre viner. Først smakt og deretter drukket til Parmaskinke, Kyllingbryst med syrlig estragonsaus og Lammefilet+lår med stekt potet. Alle vinene var luftet etpar timer, Cos i smal karaffel de andre i flaskene. Alle ble drukket av Riedel Vinum Bordeaux. Følgende er mine notater;


Chateau Cos de Estournel 1978

Klar, lys og rød med middels orange kant. Svak til god intensitet på nese med vegetale og animalske sider. Svak Roquefort ost, klar grønn frisk paprika, litt lær, etterhvert sigar.

Lett fylde i munnen med en gang, lite konsentrert. Stram og sitter litt under overleppa. Meget syrlig rød frukt som etterhvert oppfattes meget klar og transparent. Vinen klarer ikke parmaskinke, flater ut. OK til kyllingen, men dør sammen med lammet.

Totalt en skuffende vin for alle, mye mindre uttrykksfull enn vi ventet. Den endret seg ikke gjennom de tre timene vi smakte og drakk den.


Vina Bosconia Consecha, R. Lopez de Heredia 1981

Klar, lys og orangerød med bred orange kant. God intensitet på nese, fruktig, animalsk og litt fat. Tørket aprikos i starten. Lær, rått elgkjøtt, syrlig ren rød frukt og lett vanilje. Etter ca 15 minutter i glasset klar dyp jordbær med syrlig kant. Med lam i munnen luktet det meget søt frukt.

Lett fylde og frisk i munnen, endel feste under overleppa etterhvert. Svak syrlig tynn frukt mot jordbær, snev av noe petroleumsliknende. Svakt treverk. Elegant. Til Parmaskinke ble den metallisk. Nydelig til kyllingen. Til lammet syrlig frukt.


Baileys 1920's Block Shiraz 1995

Klar, dyp minus og rød med smal blank kant. God intensitet med frukt, krydder og fat på nese. Syrlig pepper, jod, etterhvert endel røde bær på den søte siden.

Ganske fyldig og frisk i munnen med relativt mye god tannin. Konsentrert med lang ettersmak. Frukt, blomster og mineralsk med litt metallisk ettersmak i starten. Middels frukt som av hibiskus-te og røde bær, som henger og henger i munnen. God til Parmaskinke med masse komplementerende frukt. Kyllingen overstyres av vinen. Til lammet var den god med frisk rød frukt.


Shiraz'en var kveldens gledelige høydepunkt. Rioja'en god og spennende. Cos de Estournel vel en liten nedtur.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar