søndag 27. september 2009

1985 Chambolle-Musigny 1er Les Charmes, Jean Luc Aegerter

Søn Sep 13, 2009


Flasken ble kjøpt hos Cave des Domaines i Nuits Saint Georges for 85 Euro 2. mai i år. Drukket fra 12 grader, første glass rett fra uluftet flaske, deretter fra karaffel, i Riedel Vinum Bourgogne.


Etter Rusalka i Operaen 21:30 reiste vi hjem og min kone laget reinsdyr ytrefilet med kantarell og løk, samt viltkraftsaus med litt Calem 1980 Quinta da Foz og ørlite fløte, mens jeg smakte vinen uten mat. Den ble åpnet rett fra kjelleren hvor den hadde stått et døgn oppreist. Endel finkornet bunnfall.


Korken var gjennomtrukket og delte seg i to.


Lys, krystallklar, vakkert rød med bred orange/cognac kant.


Middels nese, lær, sopp, høstlig skogbunn, tobakk, kompleks, dyp, krydret, ren, alt i rekkefølge.

Med litt temperatur i glasset kom en pen kanting med sedertre på nesen.


Fruktig anslag i munnen. Kirsebær og jordbær. Så en utrolig god middels pluss syrestruktur. Litt tannin, meget behagelig. Fyldig og balansert på den friske siden. Tørr avslutning. En litt stram overkant på frukten. Litt fruktsødme. Syre og frukt jobber rundt i munnen i flere minutter. Etterhvert er det rene, klare, ville bringebær i frukten.


Poeng ble 90-92, en fantastisk vin som bekrefter det som er diskutert andre steder her. Gode burgundere tåler mange år. Denne var 24 år.


Etter en time i karaffel er frukten på vei inn i Lommedalen (lokalt for over haugen :)). Litt umodne kirsebær er igjen og vinen er meget stram i munnen. Stor syrestruktur. På nesen er det nå nesten bare sedertre.


De første 50 minuttene var dette en av de ettertraktede «perfect match» opplevelsene. Deretter mistet vinen frukten. Fra å oppleves forbausende frisk og fruktig de første 30 minuttene, viste den alderen ved å snu ganske så raskt rundt timen. Who cares, da var karaffelen nesten tom :)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar