søndag 27. september 2009

2007 Dolcetto d'Alba Vigne Monrobiolo-Rue, Bartolo Mascarello

Tor Jun 18, 2009



Drukket rett fra åpnet flaske uten lufting, fra 12 grader C i Riedel Vinum Bordeaux.


Meget vakkert klar mørk lillarød i glasset, men gjennomsiktig.

Stor nese, meget fruktig av mørke bær mot modne syrlige kirsebær. Litt nøtter, litt voks. Deilig.

I munnen kraftig anslag med middels fyldig frukt av modne syrlige kirsebær igjen. Herlig syrestruktur. Raskt etter kommer behagelige meget tydelige tørrende tanniner. Frukten holder hele kurven og balanserer nydelig med tannin og syre. Konsentrert. Lang ettersmak.

Som jeg liker Dolcetto. Masse frisk frukt, stramhet og tilstrekkelig med tanniner.


Drukket til stekte lammekoteletter med hvitløk og rosmarin, båtpoteter stekt i ovn med olivenolje, frisk oregano og hvitløk, og ratatoille. Passet meget godt. Dolcetto er generelt herlige matviner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar