søndag 27. september 2009

2001 Pommard Noizons, Paul Pernot

Man Jun 22, 2009


Luftet i karaffel i vinkjelleren i 5 timer. Først drukket til andebryst stekt i panne på kullgrill, båtpoteter stekt på spidd og hele charlottløk bakt i grillen, og grønn salat. Nydelig match, om enn ikke til salaten :)


Etterpå smakt i fred og ro ved ca 17 grader C. Drukket av Riedel Vinum Bourgogne.

Lys og mellomrød med bred mursteinsfarget kant. Klar.

Middels pluss nese med modne bringebær, litt voks, skogbunn og litt animalitet.

Middels fyldig anslag med syrlige kirsebær, god syrestruktur og tydelige, modne tanniner. Balansert. Lett tørr avslutning som går over i middels lang ettersmak hvor frukten fortsatt er med.


En moden, fruktig, stram Pommard som sikkert holder 5 år til, men den er antagelig på sitt beste nå. God matvin.

83 poeng.


For en drøy uke siden smakte jeg samme produsent sin 2000 Beaune 1er Reversee, se eget SN. Pommard'en føles mer hel og balansert. Litt mindre nese, men mer på slutten. Begge er (var?) tilgjengelige på Briskeby polet til et sted på 200-tallet.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar