søndag 27. september 2009

2005 Les Monts Damne's, Pascal Cotat

Lør Aug 29, 2009


Min kone spurte etter vin til maten. Vi skulle ha raclette med scampi, kamskjell , andebryst og lam ytrefilet. Dypdykk i kjelleren endte med Sancerre'n.


Drukket fra 8 grader og opp av Riedel Vinum Riesling, rett fra åpnet flaske.


Meget lys gul, krystallklar.

Middels pluss nese, gul moden frukt, svak sødme, melon, gule plommer, dyp. Svakt reduktivt snev etter en stund.

Fruktig og syrlig, middels fyldig anslag. Nydelig syrestruktur. Syren vandrer rundt i munnen. Det svir på tungespissen etter en stund. Lang tørr ettersmak. Sitrus og gul frukt kantet med tørr syre. Det er mer frukt enn mine ord tillsier. Godt ute i ettersmaken nærmest krystallinsk mot sitrondrops.


Dette er ganske enkelt utrolig godt. Passe fyldig, passe stram, innsmigrende frukt. Samlet en stor vin. Den klarte alle ingrediensene godt, vi hadde ingen sauser eller oljer, bare råvarer inkludert pickles, salt og pepper. Ehh, litt olivenolje på steinen hvor råvarene ble stekt.


Denne er for meg verdt drøyt 300,- i konkurranse med diverse annet i prisklassen.

88 poeng

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar