Ons Apr 08, 2009
Trakk opp denne tirsdag til pannedampet kveite og brosme, naturlig sjasminris, grønne asparges, dampede blåskjell og kraftbasert saus med litt fløte. Det var endel frisk ingefær, frisk fransk estragon og hvitløk i både både blåskjelldampingen, pannedampingen og sausen. Hadde også litt sauvignon blanc fra BIB i alle tre. En nydelig vin til maten. Naturrisen er ganske mye mer smakssterk enn vanlig polert sjasminris og matched meget bra. Brosmen har en tekstur som gir et mer rustikt preg og utelates neste gang til fordel for mer kveite, selv om den smakte upåklagelig.
Den lille resten ble smakt idag etter et døgn i kjøleskap med luften trukket ut. Krystallklar og lys gul i glasset.
Åpnet med svak minus intensitet på nesen. Fruktig med en klar og ren riesling frukt og en tanke fruktsødme. Etterhvert litt mer "fet" og konsentrert nese. Nesten smøraktig i første sniffet etter litt ro i glasset.
I munnen klar og middels fyldig, frisk, konsentrert og med lang ettersmak. Kjølig riesling frukt i anslaget, så god syre i hele munnen. I avslutningen kjennes frukten som en herlig kjerne i syren, kantet med mineralitet, og alt dette sitter lenge. Nydelig.
Det beste med vinen, foruten å være en fantastisk matvin, er renheten, friskheten og konsentrasjonen. Dette var den siste av endel flasker kjøpt ifjor. Det blir påfyll.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar