søndag 27. september 2009

1997 Muscadet Comtè de Saint-Hubert, Chateau du Coing de Saint-Fiacre

Tor Feb 26, 2009 1:54 am


1997 Muscadet Sevrè et Maine, Comtè de Saint-Hubert, Chateau de Coing de Saint-Fiacre, Veronique Chereau-Günther (puuuuhhhhhh)


Vinverdenens lengste navn ? Eller tyngste flaske, 895 gram !! 12% alkohol.


Jeg smakte denne første gang i regi av Vinakademiet i Oslo (2008 eller 2007) med Veronique Cheron-Günther og mannen tilstede. Husker da at jeg var meget imponert over hvor god lagringsevne vinen hadde, i tillegg til kvaliteten.


Krystallklar og lys gul i Riedel Vinum Riesling glassene. Ingen tegn til aldring.


God minus nese med gule epler og gule plommer (sammen er de litt melon), litt lime og mineralitet som skjellsand. Meget ren og klar.

I munnen er den som et hvitt motstykke til en nebbiolo. Kjølig frukt av gule epler, snev av honning, mineralsk, kompleks, ganske stram, frisk, slank, lett bitter avslutning med tørrende følelse foran i munnen. Lang ettersmak. Utrolig at denne vinen er 12 år.


Vi lot den få prøve seg på tøff mat. Scampi marinert og bråstekt i olje, cayennepepper, hvit pepper, hvitløk, limesaft, flaksalt og hummerfond gav en perfekt match. Asparges med olivenolje og parmesanflak gikk akkurat. Hel kokt artisjokk med vinaigrette ble for tøft.


Ca. 170,- på polet for denne er omvendt ran. En fantastisk vin om du vil ha noe annet enn en lett eiket chardonnay, men ikke helt vil stikke hodet ned i en Sancerre.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar