Fre Nov 28, 2008
Rosso di Montalcino Il Poggione, Francheschi, 2006
Klar, dyp minus og vakkert rød på den mørke siden.
God minus intensitet på nese med frukt, mineraler og fat. Typisk Sangiovese ren frukt med kjernepreget avslutning, syrlige røde bær, litt kald peis, snev av voks, treverk, og litt mineralitet mot metall i inngangen (14 grader start temperatur).
Middels fyldig minus med litt snerp i munnen og ganske lang avslutning. Tørr med god syre, litt tanninn, typisk Sangoviese med svak pluss frukt av mørke røde umodne kirsebær og kjerner i avslutningen.
Synes jeg får greit betalt i vin for 166,-.
Mercurey 1'er Cru Les Champs Martins, Domaine Michel Juillot, 2006
Klar, lys og gul med snev av gull, nydelig i glasset.
Middels intensitet på nese med frukt og fat. Litt syltet appelsinskall i starten, så gul frukt som i modne plommer, treverk og noe eksotiske frukter. Sitrus mot lime. Med varmere vin (mindre kjølig) ble fatpreget tydligere.
I munnen frisk minus og relativt fyldig med klar smak av gule modne plommer i en kjølig stil, god syre i gane og på tunge. Mineralitet mot tørr skifer. Meget lang ettersmak av gule plommer som sitter og sitter på tungen. Litt preg av toastet fat.
269,- kan forsvares under tvil etter min smak. Uten tegn til oksydering skal de tre andre i kjelleren få noen år til. Ser Vinforum.no anbefaler 4-5 år til. Nå skal resten av denne forsøkes til kongekrabbe naturell.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar