søndag 27. september 2009

2001 Giovanni Rosso Barolo og 2001 Valdipiatta Nobile

Lør Jan 31, 2009


Begge åpnet fredag, Baroloen luftet 2 timer i bred karaffel, Nobilen i flasken. (Nobilen ble egentlig tatt opp som sky-vin :), men steg i gradene) Baroloen drukket av Vinum Burgund og Nobilen av Vinum Bordeaux. 14% alkohol i begge.


2001 Barolo Serralunga, Giovanni Rosso

Meget klar og lys rød i glasset. Smal kant av murstein.

God til intens nese med blomster, frukt og fat, i den rekkefølgen. Masse roseblader, bringebær og endel tjære. Etterhvert litt fat nesten som XO Cognac.

I munnen ganske fyldig, frisk, snerper en god del, ganske konsentrert og lang minus ettersmak. Her får jeg jordbær med en liten sødme, moderate (men OK) tanniner, nydelig syre og et lite snev av treverk.

En klar, ren og ikke spesielt kompleks vin, som fortsatt er endel år for ung. Årgangstypisk og uten alderdomsaromaer.


2001 Vino Nobile de Montepulciano, Vigna D'Alfiero, Valdipiatta (100% Sangiviese)

Klar og lys rød i glasset, men litt rødere enn Baroloen. Meget tynn lys rød kant.

God intensitet på nesen med brente fyrstikker, frukt og animalitet. Røde bær mot mørke moreller med en liten sødme.

Ganske fyldig minus i munnen, middels snerpende, frisk og konsentrert, og med OK lengde. Frukt og fat i en pent fyldig fremtoning. Ganske stram med endel treverk i siste del av smakskurven. Rød frukt av bringebær/kirsebær med kant fra fatet.

Denne er også fortsatt ung. Ligger gjerne i 3-4 år til.


På fredag spist til biff av okse indrefilet med rødvinssky og potet/persillerot puré og på lørdag drukket til stekte lammekoteletter med stekte poteter, hvitløk og (balsamico) sautert spinat. Begge vinene var meget bra til begge rettene, med Baroloen litt foran til lammet etter min smak. Fruen holdt dem likt. Smak og behag. Nobilen er som vanlig en litt "fyldigere" stil, mens Baroloen har en renhet jeg nesten bare finner i Nebbiolo og Pinot Noir.

Prisforskjellen tatt i betraktning gjør Nobilen det meget bra.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar