søndag 27. september 2009

2005 La Mailloche, Stephane Tissot

Lør Jun 13, 2009


Drukket av Riedel Vinum Chianti fra ca 8 grader C og oppover.


Utrolig klar strålende gul farge i glasset, men med noen små partikler spredt rundt.

Spesiell nese som jeg ikke helt kan beskrive. Nærmest er vel vaniljeis eller kjøleskapslukt, med en nydelig klar og ren gul frukt under. Etter endel svirring av vinen i glasset demper det uvante preget seg og er nærmere mandarinskall og noe smør. Etter litt stillstand, tilbake til vaniljeis :).

Fruktig rundt anslag. Frukten har en rundhet som grenser til en sødmefølelse, og minner litt om stjernefrukt uten bitterheten den har, blandet med gule plommer. Litt fet munnfølelse. Nydelig syre fra litt ut i munnen og helt ut i lang passe tørrende avslutning.


Spesiell vin, men den oppfattes frisk, fyldig og balansert. Det er snakk om flor med Tissot. Kan det være noe av min "vaniljeis og kjøleskap"?


Vinen ble drukket til smør/pannedampet breiflabbfilet med friske urter (gressløk, fransk estragon), salt og sort pepper, kokt spisskål og en passe syrlig beurre blanc. Herlig match hvor kålen balanserte is+kjøleskap og syren tok perfekt beurre blanc'en.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar