Fre Mar 06, 2009
Lys gul og krystallklar i glasset, med masse små bobler den første tiden. Skjenket ved 7-8 grader.
God til intens nese av dyp, kraftig gul frukt. Plommer, moden ananas, kraftig mineralitet. Oppleves fyldig. Etter en tid i glasset (antar rundt 10-12 grader) skifter den karakter og blir merkbart friskere ved at ananasen og plommene byttes med syrlig eple. Mineraliteten er der fortsatt og er nå mer fremtredende pga fruktendringen.
I munnen er den først i en fyldig og stram stil. Nydelig balanse, tørr men med kraftig søt frukt og herlig syre. Mineralsk av stein som en resonansbunn for frukten, kantet med syre. Avslutningen er lang med alle elementene med helt ut. Etterhvert skjer det samme som på nesen. Den søte frukten forsvinner og tilbake står det en helt annen vin. Stram, mineralsk, med syligere frukt mot grønt eple. Fortsatt i balanse.
Jeg har sjelden opplevd en så stor endring i denne retningen med varmere vin. Bruker du denne til mat må du være nøye med tempereringen. En meget god vin, jeg bestilte omgående fler på nettpolet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar