Man Des 01, 2008
Tradisjonen tro åpnes en Vintage portvin 1. søndag i advent. Gould Campbell 1977 har jeg smakt før og dette er en moden vintage som fortsatt har mange år foran seg.
Dekantert og fordelt på to mindre flasker hvor luften trekkes ut. Korken var omtrent som ny.
, bare 1 mm inntrengning. Ca. en halv desiliter bunnfall. Drukket fra Riedel Vinum Chianti-glass fra 14 grader.
Klar med litt grums fra bunnfallet til tross for at den sto oppreist ett døgn. Ikke rolig nok under åpning. Dyp minus og rød mot purpur med snev av murstein. Meget liten orange kant.
Intens nese med sødme og massiv tilstedeværelse, sjokolade, røde og mørke modne bær, plommer, lær, flyktige overtoner. Meget kraftig "vintage" nese. Lukker seg litt etter hvert i glasset.
Utrolig anslag, midtparti og utgang i munnen. Den treffer med sødme og en nydelig kraftig tanninstruktur. Meget viskøs. Lær, mørk sjokolade, snev av solbær. Så en nydelig syrestruktur som balanserer fantastisk med sødmen og tanninene. Vinen lever sitt eget liv i munnen i over ti minutter. Plommer. Etterhvert en touch av lønnesirup. Utrolig kompleks. Etter en stund i glasset blir den strammere, sødmen roes og kompleksiteten opprettholdes. Til daddel viser den virkelig frem syrestrukturen. Tomt glass lukter nesten som av syrlig tyttebærsirup, lær og pepper.
Den som venter seg en gammel vin fra denne 31 åringen venter forgjeves. Moden, kompleks, kraftig. Bedre blir det ikke, bare annerledes !
Tir Jan 27, 2009
Jeg fant idag resten av denne portvinen fra Julen i kjelleren. Det var et lite glass igjen fra den ene flasken jeg dekanterte til. Den har da stått siden Jul i 13 graderC med luften trukket ut.
Smaken er fortsatt meget god. Litt mindre fylde, litt mer fremtredende tannin og litt sterkere touch av lønnesirup. Drikker den til en Roquefort Papillon og det går fortsatt bra.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar