Fre Aug 28, 2009
Jeg har lenge vært glad i gode Beaujolais Cru. De tåler, og har godt av, noen få år i kjelleren. Etter denne er jeg helfrelst. Jeg har latt med sjarmere av Fleurie og andre viner fra Jean Paul Brun. Denne Brouilly'en, med 3 års alder, er fantastisk. Min siste flaske, skulle gjerne fulgt den videre. Veldig nær Burgunder / Barbaresco.
Denne flasken ble åpnet på tirsdag, 3/4 drukket, resten trukket luften ut av og satt i vinkjelleren ved 12 grader. Drukket nå derfra og oppover av Riedel Vinum Bourgogne.
Lys pluss, mørk burgunderrød, nesten ingen kant.
Middels nese, transparent, dyp, ren rødbærsfrukt og svakt smørmalt. Det lukter etterhevert Barbaresco. Svakt lær. Mørk ren, dyp kirsebær. Litt sort tørr te rett fra posen.
I munnen fruktig, ganske stram, tørr, frisk og ren. Så masse frukt med et litt fett preg de første 10 minuttene. Sitter utrolig lenge. Minner nå om en god burgunder fra Morey Saint Denis. Etterhvert endel tannin. Nydelig, ren, klar frukt. Elementer fra både sur og søt mørk kirsebær. Dyp. Fyldig minus. Tørr i avslutningen.
85 poeng, smaken føles som mer, men det var det summeringen viste :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar