søndag 27. september 2009

Riesling Smaragd Terrassen 2006 og Lehmann Shiraz 2005

Ons Apr 23, 2008


Dagen før en langhelg til Toulouse er det passende å tømme drikkevinene i skapet. Rieslingen ble drukket alene og Shiraz'en til helstekt kylling med helstekte poteter og tomatsalat. Kyllingsen var smaksatt med Herbes de Provence og kraftig Ungarsk parprikapulver.


2006 Riesling Smaragd Terrassen, Freie Wiengartner Wachau

Klar og strågul vin som nærmest funkler i glasset.

På nese god intensitet og fruktig. Først rett fra flasken gule epler, deretter fersken, sitrus og så eplekart.

I munn ganske fyldig, tørr, frisk, konsentrert med lang ettersmak av grønne epler, Sitrus og litt mineralitet mot svart stål. Vinen fyller ganen med nydelig syrlig følelse og kiler nede i munnen. Tørr behagelig avslutning. Det jeg husker best er frukten og syren som fylte munnen. Nydelig vin, mer enn verdt pengene.


2005 Peter Lehmann Shiraz

Klar og så mørk at jeg ikke så noe annet enn rødt. Det røde hadde et blåskjær.

På nesen god intensitet med kraftig blåbær. Klar gummi, krydder og blekk.

Smaken er fyldig, ganske snerpende, frisk og konsentert med lang ettersmak. Blåbær er ledende, med toner fra modne kirsebær og kjerner. Vinen er tørr med klar sødme og en behagelig syre som balanserer.

Jeg liker denne. Har tidligere forsøkt den til trukket klassisk torsk og det fungerte bra. Den kan også fungere som "kosevin" hvis man ikke er for kresen.


Et litt morsomt tillegg;

Valrhona sjokolade 66% Carib til Shiraz. Vinen holder nok ca 18 grader nå. Syrlige syltede kirsebær og en god del lær som å bite i rålær. Syren er i tillegg vesentlig styrket og avslutningen er meget tørr. En god kombinasjon :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar