Fre Jul 10, 2009
Hovedrett til middagen var oksefilet stekt i grillpanne med salat av oliven, sjalottløk, tomat, friske urter, salt, pepper og olivenolje. Fileten servert i 5mm tykke skiver, medium rear minus. Til den hadde vi en 2006 Giovanni Rosso Barbera D'Alba Donna Margherita som var meget god. Desverre ble den tom før jeg rakk å holde av til notater. Meget fruktig, meget fyldig og med meget bra syre, balansert, en herlig barbera kjøpt på Briskeby.
Desserten ble en l'Ami du Chambertin. Perfekt moden. Halvparten fløt utover, den andre halvparten som urørt rømme. Volnay'en ble hentet ut fra vinboden ved 12 grader og rett i glassene. Drukket av Riedel Sommelier Bourgogne Grand cru. Full match fra første smak med osten. Åpent Bakeri sitt Rustikk surdeigsbrød glir herlig inn.
Vakkert mørk rød, dyp minus med liten orange kant. Middels nese. Treverk og sigar. Mest sigar, ikke røyken, men sigaren. Under ligger mørke kirsebær.
I munnen fruktig, fyldig og stramt anslag med modne syrlige kirsebær. En stramhet fra modne tanniner som er i hele munnen og en nydelig syrestruktur bak. Balansert på den syrlig/stramme siden. Lang ettersmak med frukt og syre, godt tørrende. Meget klar og kraftig frukt i munnen. Nydelig. Elegant til tross for kraften og fylden. En meget god vin. Jeg liker Nicolas Rossignol bedre og bedre. 2002 Pommard er nydelig og tilgjengelig på polet nå.
En av de sjeldne tilfellene hvor vin og mat hever hverandre til store høyder. Osten er meget smaksrik, litt salt og meget fyldig. Alle tre som smakte var helt enige.
85 poeng. Fortsatt ung. En dyr vin, 413,- i mai 2008. 2006 utgaven er på polet nå. For meg verdt pengene.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar