2006 Chablis 1er "La Forest", Vincent Dauvissat

Lør Jun 13, 2009


Drukket av Riedel Vinum Chianti fra ca 8 grader og opp.

Først smakt uten notater til lunch på veranda etter et større raid til 5 Oslo-pol lørdag 5. juni. Da sammen med en 2004 Matrot Puligny Montrachet "Le Chalumeaux" som jeg ikke likte. Det var stor uenighet mellom oss to raidere om disse to vinene.


To dager etter smakte jeg resten av chablis'en. Den hadde stått i kjøleskap med vanlig kork.

Lys gul krystallklar i glasset.

På nese litt fyldig grønt eple, elegant. Sitrus. Mineralsk. Relativt dempet.

Friskt syrlig anslag i munn med nesten gult eple, slank og middels syrlig gjennom hele kurven. Avslutningen er både fruktig og tørr, men mest på den fruktige siden, og er middels til lang. God mineralitet. For to dager siden var det litt toast i munnen, den er borte nå.

En klar, ren, elegant, kjølig, frisk og litt lukket vin. 86 poeng.


"Le Chalumeaux"? Den hadde stått i kjøleskap i åpen karaffel i to dager. Gullgul farge og kraftig nese med masse toast som for meg ble morrpølse. Ikke mye endring fra lørdagen. I munnen var det meste av fylden og frukt forsvunnet. Tilbake var det en meget syrlig følelse fra anslaget og helt ut i en lang tørr avslutning. Litt vandig smak og ørlite frukt som av eplekart.

80 poeng.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Kaningryte med fløtesaus

Kje, nydelig geitekjøtt !

Sylte av buklist og tynnribbe