Man Mar 30, 2009
En rask smak etter hjemkomst fra mitt lokale pol viste nydelig frukt, syre og struktur. Satt så flasken åpen i vinboden som nå holder 11-12 grader. Til middag en halv time etter var den nydelig til spagetti med kraftig tomatsaus og kjøttdeig.
Nå etter 4 timer i åpen tilstand smakte jeg den igjen og tok notater.
Meget klar og lys vakkert rød med en orangekobber kant i Riedel Vinum Bourgogne glasset. Temperatur fra 12-13 grader og oppover i en time.
God intensitet og meget kompleks. Syrlige røde bær, lær, voks, rose, krydret frukt, litt råttent treværk og kaffegrut. Med økende temperatur ble det råtne treverket, rose og voks tydeligere når glasset har stått litt i ro. Fantastisk nese på så ung vin.
I munnen ren klar syrlig frukt, endel fine tanniner og meget tørr i hele munnen. Nesten en medisinsk bitterhet når den er kald. Avslutningen er kort, tørr og litt vandig. Stor forandring på 4 timer. Ikke fornøyd med munnfølelsen nå, men den får få tid. Prøver mer imorgen.
Jeg har tenkt endel på "bitterheten" og den kraftige tørrheten i hele munnen. Har ikke kjent den på denne måten i samme vin i tidligere årganger. Druene til denne vinen ble høstet litt tidligere enn planen var pga tynt skall og sjanse for råte ved regn. Ifølge hjemmesiden til PdB ble avgjørelsen tatt plutselig. Umodne tanniner er kanskje noe av grunnen til det jeg reagerer på.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar