Ons Apr 08, 2009
Fikk kjøpt med meg to flasker av denne fra polet i Valkendorfsgate i Bergen sist uke. Idag tiltenkt som følge til helstekt kylling (Stange) med poteter stekt med i ovnen og gulrotterninger/grønne erter smørdampet i kjele. Kyllingen gnis inn med smør og soyasaus og saltes litt undeveis, samt overøses med kraften som kommer. Med fransk svigermor er dette en gjenganger hos oss.
Ifølge etiketten holder Serafin til i Gevrey Chambertin. Jeg smakte den rett fra åpning av flasken ved 12 grader og fulgte den i glasset ca 20 minutter opp til omtrent 18-20 grader.
Krystallklar, lys, ren rød med bred orange kant i Riedel Vinum Bourgogne.
Intens nese dominert av frukt, animalitet og fattoner. Inngang med pinot frukt og lyst lær. Rett etter kommer godt hengt elgkjøtt. Etter 2 minutter i glasset "mørkner nesen" mot en blanding av kaffegrut og modent kjøtt. Etter 4 minutter dominerer en gummiliknende lukt som endrer seg mot varm tjære. Etter 10 minutter er det en nydelig ren pinot noir frukt, litt på den mørke siden. Litt floralt mot rose. Etter 15 minutter nydelig ren PN frukt fortsatt, men nå med litt mørkt lær og komplekse fataromaer. Hvilken reise :)
I munnen klar og middels minus fyldig. Godt tørr under overleppa. Syrlig, slank, transparent frukt mest mot kirsebær. Tørr lang avslutning hvor frukten er mest mot bringebær av den syrlige sorten. Slank og stram vin.
Denne vinen drikker nydelig nå, men er ikke antydning til sliten og har fortsatt endel gode år foran seg. Meget godt kjøp til 270,-. Flasken får stå åpen i vinboden ved 12 grader til middag. Blir vel rundt 4 timer lufting.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar