søndag 27. september 2009

2005 Cornas, Paris og 2000 Blauer Wildbacher TBA, Müller

Søn Feb 15, 2009


Vinene ble åpnet igår til middag i selskap. Cornas drukket til kokt/stekt andelår, stekt andebryst, småløk og appelsinrisotto på andekraft fra lårene. Blauer Wildbacheren drukket til appelsinsoufflé med sorbet.


2005 Cornas Granit 30, Vincent Paris

I Riedel Vinum bordeaux var den klar dyp minus og vakkert karmosin nesten uten kant. På nesen meget fyldig frukt av bjørnebær kantet med krekling. Lite drag mot stall, litt gasbind, litt kaldt røkt flesk og bakerst litt mørk sjokolade.

I munnen oppfattes den klar og ren med ganske stor fylde, endel snerp og godt frisk. Konsentrert med lang ettersmak og pent tørr avslutning. Frukten dominerer. Her får jeg krekling med bjørnebær i bakgrunnen. Frukten sitter og sitter. Nydelig balanse.

Fantastisk match til and og risotto. Stor enighet rundt bordet. Ingen parmesan i risottoen.


2000 Blauer Wildbacher Trockenbeerenauslese, Domäne Müller (7,5% alkohol) Drukket fra 14 grader C.

I Hugh Johnsons gamle rødvinsglass fra Reijmyre Glassverk ser den ut som en klar, vakker, middels lys cognac. Intens nese med meget kraftig og syrlig tørket aprikos. Litt lyst lær.

I munnen viskøs, ganske fyldig, søt, frisk, meget konsentrert og en fantastisk lang ettersmak. Flere minutter. Også her tørket aprikos og en lite snev av petroleum som jeg aldri tok på nesen. Kraftig syre i hele munnen balanserer en stor sødme. Den lever og lever i munnen. Syretørr avslutning backet av frukt som aldri gir seg.

En utrolig vin som matchet appelsinssouffle nydelig, men tapte litt slaget mot Nobel Conditori sin sorbet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar