Tor Feb 28, 2008
Sist helg på enkel hytte i Vassfaret. Lammestek langtidsstekt (ca 7 timer) på grue. Risotto med steinsopp. Grønne bønner.
1961 tok vi ikke sjansen på å lufte, så den gikk rett i glasset. Klar, lys og oransjerød. På nese litt lær og godt modne søte bær, mot mørke bær. Mest animalsk. Etter 30 minutter begynte den å åpne seg. Frukten gikk mot mer røde bær og læret frosvant nesten helt. Litt anis, litt vanilje. Krydret, litt portvin, blåbær, buljong. Dette virket veldig ungdommelig til en 1961 å være. Korken var skiftet, nesten ny.
Vi opplevde med en gang en ganske fyldig og snerpende vin, frisk, konsentrert og lang ettersmak. Frukt, blomster og animalsk smak som de ledende. Relativt stram, liten men tydelig frukt av modne sursøte kirsebær, uventet mye syre. Etter 30 minutter nydelig frisk, fruktig, krydret konsentrert og søtlig vin. Anbefaler opp mot en times lufting på denne.
1990 og 1998 var ganske like viner, men selvfølgelig yngre. Det tydlige trekket ved disse, og særlig 1998 var et vegetalt preg, mest mot sellerirot. Ikke ubehagelig, men tydelig. I tillegg ganske tøffe tanniner og syre. Ellers klar ren frukt, lær og florale toner.
Oppsummeringen ble uventet. 1961 var klart best egnet både alene og til maten. 1990 og 1998 var begge i yngste laget. 1961 oppfattes som en meget ungdommelig 47-åring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar