Søn Jul 12, 2009
Drukket fra 12 til 19 grader C, i Riedel Vinum Bourgogne.
Meget vakker, klar, mørk rød, dyp minus med tynn orange kant.
Middels minus nese med vanilje, treverk og støv. Etterhvert treverk mest fremtredende. Treverket er nesten som i nye IKEA-skap, med litt kjemisk. Mørke, modne syrligesøte kirsebær under.
Stramt og fruktig anslag med finkornete tanniner. Kraftig syrestruktur. Tørrer mye i hele munnen. Svakt søtlig frukt av syrlige mørke kirsebær, ren og klar. Tørr avslutning. Konsentrert frukt i lang minus avslutning.
Per idag en matvin på den syrlige og stramme siden, ung.
78 poeng
Til maten som var kokte og sprøstekte andelår, ertepuré, frisk kålsalat og kokekraft innkokt med litt frisk ingefær, passet vinen meget bra. Fruktens lille sødme traff and og erter, og syrestrukturen dekket opp kålsalaten som lages rå med sitron, olivenolje, salt og pepper.
En vin jeg kjøpte for etpar år siden i et supermarked på Falster i Danmark for rundt 70,- DKK. Kjøpte samtidig Barbaresco Nubiola fra samme produsent for ca 90,- DKK.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar