Man Apr 21, 2008
Drukket til sprøstekt og rød reinsdyrbog med hvitløk og timian, raspede gratinerte poteter, smørstekte traktkantareller og kraftig saus kokt av reinlegg og smaksatt med timian, løk, rødvin, og tyttebærsirup.
Fikk lufte seg etpar timer i åpen flaske. Klar, dyp rødfiolett i glasset.
Ganske så skjult på nesen, men litt modne kirsebær og ørlite alkohol kunne kjennes.
I munnen fyldig, ganske frisk, snerpende, konsentrert med lang ettersmak av modne kirsebær og litt bitre kjerner. Kraftig smak av modne kirsebær gjennom hele munnen og kraftig kjernebitterhet. Tydelig og behagelig syre, tydelige tanniner. Mulig noe fat, men kjernebitterheten lå foran og skjulte. Kjente ingen fat i tomt glass. Overraskende lav sødme, både for Amarone og årgang.
Vinen var glimrende til maten og litt stor alene. Når jeg tenker etter var den forbausende lik smaken på amerikanske Il Cuore Barbera som jeg postet notater på for noen dager siden.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar