Fre Aug 14, 2009
Etter en dag i skogen må soppen renses. Det går alltid bedre med et glass rødvin. Denne vinen kjøpte jeg etpar flasker av på Briskeby for et år siden eller så. En produsent alà Jean-Paul Brun, bare litt svovel på flasken for å ta høyde for små temperatursvingninger og ingen kjemikalier i vinmarken.
Drukket av Riedel Vinum Chianti fra 12 grader og oppover.
Direkte fra åpning ganske mørk burgunderrød, lys pluss, og en liten rosa kant.
Stor nese med masse frukt av søte skogsbær hvor blåbær er klarest. Litt laris, krydret.
Søt frukt i munnen av kirsebær med nydelig syrestruktur. Fyldig. Litt behagelige tanniner. Finkornete :)
Tørr avslutning. Lang ettersmak.
Etter en times lufting i flasken i vinkjelleren strammer den seg litt opp. Nesten pinot nese. Meget ren, lett søt frukt. Blåbær og kirsebær i munnen. Litt mineralitet mot jern.
88 poeng, en meget god beaujolais.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar